Så ger städhjälp dig mer tid till träning

Det är viktigt att man försöker skapa tid och rum för träning och vila även i den mest hektiska vardagen. Av förståeliga skäl är det inte så lätt att riva av ett träningspass när man ska städa, handla mat och skjutsa barnen. Men vissa av sysslorna kan man få hjälp med. Man kan exempelvis beställa hem matkassar och anlita städhjälp. När man väl kommer hem från jobbet kan man sedan lägga ner de extra timmar som hjälpen ger på träning och avkoppling.

Varifrån kan man beställa matkassar och få städhjälp? De lokala matbutikerna erbjuder oftast hemleverans av mat och detta utifrån önskad leveranstid på dagen. Det finns även tjänster som plockar ihop färdiga matkassar med recept och allt. Kolla runt! Städföretag finns också lokalt. Surfa in till https://www.freska.se/ för att se om hemstäd kan fås på ditt specifika postnummer. Du skriver då in ditt postnummer och din bostadsstorlek för att få fram ett förslag på anpassad hemstädning.

Underlätta helt enkelt för dig när du kan.

Stress kan leda till mindre träning

Bara känslan av att man har mycket att göra kan göra så att man känner att man inte har tid för träning. Det blir lite av en ond cirkel, för när man tränar regelbundet minskar stresspåslagen i kroppen. Träning kan rentav vara det som gör att man kan varva ner i vardagen. Med andra ord är fysisk aktivitet viktigt för psykiskt välmående, liksom för att hålla kroppen i gång.

När man gör saker man mår bra av minskar inte bara stressen, dagarna kan också kännas längre. Plötsligt är det som att man har all tid i världen att göra det där lilla extra. Då blir det lättare att laga nyttig mat och att gå ett varv i motionsspåret. Att träna och vila oftare kan alltså lägga grunden för en innehållsrik vardag, som ändå är på en så pass lagom nivå att man orkar med den.

Roligare att träna i ett städat hem

Hemmaträning är att sätt att spara både pengar och tid, samtidigt som man får den nödvändiga fysiska aktiviteten. Man kan använda träningsredskap för hemmabruk och/eller göra gratis träningspass på Youtube, som mest kräver kroppen som redskap. Få mer tips om hemmaträning via länken.

Att träna hemma kan minska tröskeln till att faktiskt göra ett pass, eftersom man slipper bege sig till gymmet först. Samtidigt ställer hemmaträningen vissa krav på miljön runt omkring. Det är nämligen inget vidare trevligt att hoppa runt i smuts och damm, och inte heller i oreda.

När hemmet är rent är det även roligare att träna. Kanske kan du till och med avvara en liten hörna för hemmaträningen, så att var sak kan ha sin plats? Om du av olika anledningar inte vill anlita städhjälp kan du alltid göra städningen till en aktiv del av träningen. Sök efter inspiration på nätet!